Dagen med stort D…

Då var dagen här, dagen vi gått och väntat på i flera månader! I tisdags stomreste de huset och Janne var på plats klockan 7 för att dokumentera det hela. Jag och tjejerna skyndade så gott det gick, jag med kanske lite mer entusiasm än tjejerna, men strax innan 8 var vi på plats. Vi stod och tittade på spektaklet i ungefär fram till 8:50 för att sedan ge oss i väg till dagisinskolningen.

Strax efter 13 var vi på plats igen en stund för att sedan kolla status på kvällen. Sammanfattningsvis så gick det otroligt fort att få upp huset. Nästan litet snopet kändes det. I nästan ett år har man planerat och diskuterat, för att sedan vänta och vänta tills HUSET kommer och hips vips är det uppe, nästan lite ofattbart!

Här kommer en bildkavalkad från tisdagen och onsdagens arbete!

Klockan 7:00-9:00

V__C3C7 V__D050

Innan själva stomreseningen lastade man över en hel del material!

V__DE4E

IMG_1823

 

 

 

Vardagsrummet kommer på plats.

IMG_1824 IMG_1826

Första delen av matsalen kommer på plats!

IMG_1828 IMG_1829

 

 

 

Nästa del av matsalsdelen! Vid den här tidpunkten börjar tjejerna tröttna rejält, inser inte alls vilken grej det här är… sniglarna var bra mycket mer intressanta!

IMG_1833 IMG_1837

Det verkade inte ”jättejobbigt” att köra kranbilen och han på lastbilen hade det ganska soft oxå, till skillnad mot snickarna. Men ack så viktiga aktörer!

IMG_1835 IMG_1836

Matsalsdelen på plats och första biten till köket, mer hann vi inte se. Men det är helt klart imponerande att se en undervåning nästan bli klar på en timme.

Runt 13:00

IMG_1838 IMG_1840

När vi kom tillbaka var det fullfart med övervåningen, och då ska det nämnas att de hade lagt ”golv” och lastat av ännu lite mer material.

IMG_1841 IMG_1843

Vi hann inte vara kvar så länge, men övervåningen gick i rasande fart.

Vid 16:00

IMG_1844 IMG_1845

Efter en dags arbete såg huset ut så här! I det här skicket såg det inte så imponerande ut, mest som kub typ…

Dag 2

V__34F9 V__26F4

När vi körde förbi huset innan dagis hade de redan fått upp alla takstolar och jobbade på med taket. Varken vi eller snickarna kan ju klaga på vädret. Med alla små motgångar som har varit så kändes det oerhört skönt att inte behöva oroa sig för regn och rusk. Till skillnad från dagen innan, då ”taket” saknades, så kändes det mer som ett hus nu.

V__22DD

V__B7AB

V__BED2 V__D928

Janne lyckades ta lite kort invändigt genom en öppen dörr. Båda är tagna från vardagsrummet. På bilden till vänster ser man entrén, toan längst bort, tvätt och rummet till höger är det blivande arbetsrummet. På bilden till höger ser man köksdelen rakt fram och till vänster är matsalsdelen som har ryggås takt och härlig takhöjd. Det kändes lite litet och murrigt men det kommer säkert kännas väldigt bra när det är färdigt, huset är ju trots allt större än det vi hade förrut, så så litet kan det inte vara 🙂

Status 16:00

V__B356

V__D934

Status på huset när dag två avslutades. Takpapp och vindskivor på, nu kan man ju nästa se hur det kommer att se ut. Vid entrén ska det på ett tak. Vecka 36 skulle takpannorna komma och snickarna som var med och stomreste huset drar vidare på andra uppdrag. Så för tillfället har vi en snickare som ska pula lite med att regla innerväggar etc. Nästa vecka kunde vi få komma in och då ska vi bl.a. mäta ut ett innerfönster vi ska ha i allrummet och kolla takfönstren så att vi får de i rätt läge.

Även fast vi vet att det inte händer så mycket, så kan man lixom inte riktigt få nog. Vi har ju så himla nära, så det är lätt hänt att ”bara” åka förbi. Nu får hösten komma och julen den med så att vi kan få flytta in någon gång 🙂

 

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: